Geisha Peru


109.90 zł szt

Historia cen

Cena tego produktu w ostatnim czasie nie uległa zmianie
  • Najniższa cena w historii: 109.90 zł
  • Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 109.90 zł
Sprawdź historię zmian ceny tego produktu

Opis:

Zbiory Carlomana trwają od maja do października. Techniki przetwarzania kawy w regionie to wypróbowane i sprawdzone metody produkcji, często przekazywane z pokolenia na pokolenie. Produkcja zaczyna się od selektywnego ręcznego zbierania owoców, zanim zostaną zanurzone w chłodnej, czystej wodzie w celu usunięcia tych o niskiej gęstości. Po umyciu i posortowaniu woda jest spuszczana, a owoce kawowca zostawiane są w zbiorniku, aż do całkowitego odsączenia. Następnie przenoszone są do kolejnego zbiornika, gdzie trwa fermentacja przez dodatkowe 72 godziny w celu rozbicia miąższu.Potem kawa suszona jest na słońcu, gdzie leżakuje do czasu, aż zawartość wilgoci osiągnie 11%, co może zająć od 20 do 25 dni. Kawa jest ostrożnie poruszana co dwie godziny przez 4 dni, a następnie co 4 godziny, aż do całkowitego wyschnięcia. Pomaga to w równomiernym wysychaniu i zapobiega rozprzestrzenianiu się pleśni. Dążenie do perfekcji jest widoczne w ostatecznej jakości filiżanki.

Parametry:

SKU 130